top of page

מאמרים

לפתוח את הפצעים/ ד"ר אודי בונשטיין

כתבה בנושא הזיכרון הטראומטי המודחק. 'הארץ', 9.11.14

Hypnosis
לא נתקלתי באדם שאי אפשר להפנט/ איילת שני

איילת שני ('הארץ') מראיינת את ד"ר אודי בונשטיין במדור 'אני בשיחה'.

מוזה, בואי לשחק/ סמדר רייספלד

כתבתה של סמדר רייספלד ('הקצה', עיתון 'הארץ') עם אודי בונשטיין על טיפול היפנוטי העוזר לתהליכי יצירה

היפנוזה לקורונה/ ד"ר אודי בונשטיין

היפנוזה נמצאה יעילה בשיפור מערכת החיסון. לאחר סקירה קצרה של מחקרים רלוונטיים, מציג המאמר מדריך היפנוזה עצמית, הן לאנשי מקצוע והן לאנשים שאינם מקצועיים, אך מעוניינים לתרגל היפנוזה לחיזוק המערכת החיסונית בהתמודדות עם נגיף הקורונה.

Covid 19
טקס פרס בהט לספר העיון המקורי הטוב לשנת תשע"א-תשע"ב 2011
 
הזוכים בפרס: פרופ' חיים גנז, על ספרו: שלוש ציונוּיוֹת ופוסט-ציונות: תיאוריה פוליטית לעם היהודי; פרופ' אלכס צפרירי, על ספרו: החיה כאדם? הפולמוס על ניסויים ביו-רפואיים בבעלי-חיים; ד"ר אודי בונשטיין, על ספרו: היפנוזה: דרכה של הנפש ליצור את הגוף.
ספרים מדברים: על הספרים "העין הפנימית" ו"היפנוזה"
הרצאה מצולמת במסגרת ימי העיון "ספרים מדברים" באוניברסיטת חיפה, על הספר "היפנוזה".
היפנוזה
הרצאה מצולמת במסגרת ימי העיון "ספרים מדברים" באוניברסיטת חיפה, על הספר "העין הפנימית".
העין הפנימית
מקורות הנפש: על הפסיכולוגיה הפרֶה־נטלית והפֶּרינטלית/ פרופ' זלמן ויינטראוב וד"ר אודי בונשטיין

הפסיכולוגיה הפרה-נטלית (prenatal) והפרינטלית perinatal)) עוסקת בחיי הנפש של המטופל הבוגר שמקור הפסיכופתולוגיה שלו נעוץ בשלב העוברות. יכול הדבר להיות קשור בעובר (הפיטוס, fetus), באישה ההרה, ביחסי הגומלין אם-עובר, ובלידה. לפסיכולוגיה הפרה-והפרינטלית חשיבות בהגברת הבנתנו את היחסים בין הגוף לנפש ובשיפור היכולת לאבחן אצל המטופל טראומות ראשוניות, ומכאן – להשליך על אופן הטיפול. לאחר סקירת הבסיס האמפירי לקיומה של מנטליות ראשונית-בסיסית (תוך רחמית) נשלבם עם רעיונות תיאורטיים מהשדה הפסיכואנליטי ונדון ביישומים רלוונטיים, הן בתחומי הטיפול והן בתחומי המניעה.

 

(פורסם ב"שיחות" כ"ט(2), 2015, עמ' 141-150).

בין הסתגלות להפרעה: נקודת מבט אבולוציונית על הפרעת הקשב והריכוז/ ד"ר אודי בונשטיין

המאמר ינסה לדון בשאלה האם תופעות התנהגותיות ונפשיות שונות, אותן אנו נוטים להגדיר כ"הפרעה", אינן למעשה ביטויים אדפטיביים בעלי ערך חיובי עבורנו. הפרעת הקשב והריכוז (ADHD/ADD) תשמש לדיון בסוגיה זו, תוך בחינת ההשלכות המעשיות, חינוכיות וקליניות, הנובעות ממנה.

 

(פורסם ב"נפש" 21-22, 2005. עמ' 129-132).

בחינה פסיכואנליטית את החזרתיות (repetition) בסיפור "אמה צונץ" לבורחס/ ד"ר אודי בונשטיין

מאמר קצר זה מדגים היבטים מסויימים של הלא מודע באמצעות בחינתה של תגובת הקורא את הסיפור "אמה צונץ" לבורחס. יודגם מושג החזרתיות (repetition) אשר מטרתו במערך הנפשי - לא לזכור. החזרתיות במבנה הטקסט שבסיפור תבחן לאורה של כפיית החזרה, ותבדק ההשערה שבסיפור, כמו בקליניקה, משרתת החזרתיות מטרה זהה: לשמש כמעבר מידיעה לאי-ידיעה.

 

(פורסם בכתב העת "מעגלי נפש", גליון 1 אוקטובר 2009, 4-6)​

חורחה לואיס בורחס
היפנוזה - לא מה שחשבתם/ ד"ר אודי בונשטיין

האם היפנוזה יכולה לחשוף את סודותינו הכמוסים ביותר? האם אפשר לשלוט באמצעותה באדם אחר? ומה הסיכוי "להיתקע" בהפנוט ולא לצאת ממנו? ד"ר אודי בונשטיין, פסיכולוג קליני ובכיר ויו"ר האגודה הישראלית להיפנוזה, מסביר באילו בעיות אפשר לטפל בהיפנוזה ולמי מרשה החוק בישראל לעשות זאת.

יחסים מרובים ושאלת הדיסוננס האתי/ ד"ר אודי בונשטיין

דיון על מורכבותם ורב מימדיותם של יחסים טיפוליים, הצורך בהכלה ואיזון בין דרישות סותרות, והקושי האינהרנטי בהכלת תחושת הדיסוננס הנוצרת בשל כך.

עוד תהיות על דו"חות פסיכודיאגנוסטיים/ ד"ר אודי בונשטיין

דיון על מורכבותם ורב מימדיותם של יחסים טיפוליים, הצורך בהכלה ואיזון בין דרישות סותרות, והקושי האינהרנטי בהכלת תחושת הדיסוננס הנוצרת בשל כך.

על מציאות ואחריות/ ד"ר אודי בונשטיין

תגובה למאמרו של פרופ' גבי שפלר, שפורסם ב"שיחות" י"ז(1), 79.

על האפשרות לבחור לדעת והסוגסטיה שלא מדעת/ ד"ר אודי בונשטיין

דיון ביקורתי על גישת יחסי האובייקט מבית מדרשם של קליין וביון סביב שאלת חופש הבחירה שיש למטופל בבחירת מטפל וגישה טיפולית הבוחר מטפל מסויים מגישה מסויימת וסביב קיומם של מרכיבים סוגסטיביים בגישות אלו, מרכיבים ה"מזמינים" ומחזקים התנהגות תוקפנית.

 

האם נפגוש את "דניס המתקשרת"?/ ד"ר אודי בונשטיין

המאמר בוחן את הקשר בין כללי היסוד בפסיכותרפיה והטיפול הנפשי באינטרנט, המאחד והמייחד, ומציע לראות בטיפול באמצעות האינטרנט קצה על פני רצף של מטרות, כאשר הקצה האחר הנו טיפול פנים אל פנים.

Theory of Mind in Schizophrenia:
Damaged Module or Deficit in Cognitive Coordination?

An article published in Brain and Behavior Science, 26(1), 94-95, 2003, as part of multi replies to Phillips and Silverstein: Convergence of biological and psychological perspectives on cognitive coordination in schizophrenia.

 

על התאהבות וטיפול במרחב הטרנספרנסיאלי באינטרנט/ ד"ר אודי בונשטיין

הרצאה שניתנה בכנס הוירטואלי הראשון לאינטרנט וטיפול נפשי.

מיניות ברשת: יחסים בין פנטזיה למציאות/ ד"ר אודי בונשטיין

סיכום הרצאתם הדיאלקטית של ד"ר אילן בירן וד"ר אודי בונשטיין אשר הוצגה במסגרת הכנס "אינטימיות ברשת?" באוניברסיטת תל אביב (28.2.2005). מטרת העבודה היא בחינתה של המיניות ברשת, ונסיון להבינה מעמדה המניחה כי: א. המיניות נוכחת בכל קשר בין אישי; ב. המיניות מונחת ביסודה של החתירה לעבר האחר; ג. רשת האינטרנט משמשת בעיקרה כמרחב המאפשר ומקדם חתירה לעבר האחר; ד. רשת האינטרנט הנה מרחב בעל איפיוניים ייחודיים המחייבים התאמת דרכי החשיבה להבנתה של המיניות במסגרתה.

לכודים ברשת: מה בין התאהבות והתמכרות/ ד"ר אודי בונשטיין

מאמר המבוסס על הרצאה שניתנה באוניברסיטת תל אביב, במסגרת יום העיון "מכורים לרשת – מכורים ברשת" (15.2.06) ומנסה להצביע על מרכיבים משותפים להתאהבות ולהתמכרות, ולבחון האם לרשת האינטרנט יש מאפיינים ייחודיים המגבירים את סכנת ההתאהבות-ההתמכרות.

bottom of page